Dags igen för kottids fast nu med en övernattning

Det känns stort! Vår lilla tjej ska sova över på Habbet. Jag är både spänd av förväntan och ja jo separationsångest är just nu i shack men kommer nog eskalera framåt helgen.

Personalen har lång erfarenhet och det är betryggande. Försöker tänka positivt och ha en ljus inställning för att situationen ska kännas bra eller iallafall bättre.

Mormor köpte en liten nessesär till Elvira med små enhörningar, matchar pyjamasen. Där ska vi märka tandkräm och tandborste med Elviras namn och samma sak med kläder och prylar. Efter förra gången köpte vi en fiskedragslåda från Jula för att kunna lägga delad helgmedicinen i. Praktiskt och bra pris, smidigt. Kreativitet och praktisk lösning.

Ikväll ska jag och Tobbe filma vissa sekvenser i läggningsrutiner. Min idé är att filma Elviras olika hjälpbehov där vi visar hur man gör. Sen sätter vi ihop de olika scenerna till en lärorik infofilm som avlösare, anhöriga och kommande assistenter kan titta på och lära. Kommer innefatta allt från matrutinet, förflyttning  mm.

Kreativitet ger mig energi och jag hoppas det kan inspirera andra till saker som underlättar i vardagen, inte bara för oss funkisföräldrar.

This entry was posted in Elvira.

Kommentera